Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Helge Simonnes: Arven etter Donald Trump. Når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokratiet.

mars 22 @ 11:30 - 13:00 CET

Helge Simonnes var sjefredaktør i Vårt Land fra 1991 til 2016. I store deler av samme periode var han konsernsjef i Mentor Medier, som eier Dagsavisen, Vårt Land og en rekke andre publikasjoner. Simonnes har vært styreleder i Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Presseforbund. For tiden er han fast spaltist i Dagsavisen, der han skriver om temaer i skjæringspunktet religion og politikk. Simonnes har vært med i flere offentlige utvalg og er en mye benyttet foredragsholder i ulike sammenhenger. Han er utdannet siviløkonom med tilleggsutdannelsen innen statsvitenskap og jus.

Spenningen bygger seg nå opp om Donald Trump vil forsøke å bli nominert som den republikanske kandidaten til valget i 2024. I løpet av 2022 vil dette trolig bli avklart.

Helge Simonnes har nettopp gitt ut boken «Trump, Gud og kirken». Den viser hvordan president Trump, som for mange fremstod som lite gudfryktig, fikk massiv støtte fra evangeliske, hvite velgere. Disse velgerne har vist seg å være svært lojale mot Trump, og spørsmålet er om denne velgergruppen fortsatt vil støtte opp om ham.

Detaljer

Dato:
mars 22
Tid
11:30 - 13:00 CET

© 2022

Tema av Anders NorénOpp ↑