07 feb

Jo Røislien: Oppdag den usynlige matematikken i verden omkring oss! Om Leonardo, sjøstjerner og Livets opprinnelse. Blant annet.

7. februar 2023    
11:30 - 13:00
Lillehamringen Jo Røislien er professor i medisinsk statistikk, og en av Norges mest profilerte vitenskapsformidlere. Han har skrevet manus og vært programleder for flere vitenskapsserier på NRK, VGTV og Discovery Channel. Han har skrevet flere populærvitenskapelig bøker og kronikker, og er ofte på radio og TV for å snakke om forskning og vitenskap generelt, og matematikk spesielt. Jo er kjent for å være en fremragende formidler, og har fått en rekke utmerkelser for sin måte å formidle kunnskap på." 
21 feb

Redaktør Tom Martin Hartviksen. Tanker om framtida - for GD og andre lokale- og regionaviser

21. februar 2023    
11:30 - 13:00
Tom Martin Kj. Hartviksen (f. 1978) er opprinnelig fra Trysil, og har tidligere vært ansvarlig redaktør og daglig leder i Rjukan Arbeiderblad, Kragerø Blad Vestmar og Østlendingen. Siden 2019 har han vært ansvarlig redaktør og administrerende redaktør i GD. Hartviksen karakteriserer seg selv som en halvstudert røver, med studiepoeng innenfor media, økonomi og administrasjon. Han jobbet som journalist før han ble redaktør, blant annet hos Østlendingen og Hamar Arbeiderblad. På dette arrangementet vil det i etterkant bli avviklet årsmøte.
07 mar

Furre biograf Arnhild Skre: Berge Furre – Fredsmann, historikar og prest.

7. mars 2023    
11:30 - 13:00
Furre-biograf Arnhild Skre skal presentera den særmerkte og banebrytande pasifisten, historikaren og presten for oss. Skre er Dr.philos i historie med mediehistorie og biografi som særfelt. Ho har tidlegare skrive livsskildringar om forfattaren Ragnhild Jølsen, kunstnaren Th. Kittelsen og musikaren Elisabeth Andreassen. For biografien om forfattaren og kulturpioneren Hulda Garborg fekk ho Brageprisen i 2011. Biografien Berge Furre – Eit liv i rørsle kom ut hausten 2022.
21 mar

Per Edgar Kokkvold: Brexit, Boris og britene

21. mars 2023    
11:30 - 13:00
Per Edgar Kokkvold, født på Røros i 1946. Storbritanniakjenner og pressemann. Utenriksjournalist, utenriksredaktør og redaktør i Arbeiderbladet/nå Dagsavisen 1973-1997, medlem og leder av Pressens Faglige Utvalg (PFU) 1988-1997, generalsekretær i Norsk Presseforbund 1997-2013, leder av Kringkastingsrådet 2014-2017. Spaltist i flere aviser.
11 apr

Heidrun Sørlie Røhr: Østenfor sol og vestenfor måne. Undset, Tolkien og middelalderen.

11. april 2023    
11:30 - 13:00
Heidrun Sørlie Røhr er lektor på Nansenskolen med hovedansvar for linjen Litteratur og idéhistorie. Hun har tidligere vært inspektør og rektor ved Nansenskolen, og arbeidet i mange år med freds- og dialogarbeid på Balkan, ved prosjektet «Nansen Dialogue Network». Hun er utdannet statsviter og har også undervist internasjonale relasjoner ved Høgskolen i Innlandet, der hun var medforfatter for en lærebok innen samme fagfelt. Hun har også vært dirigent for skolekoret på Nansenskolen, og er styremedlem i Sigrid Undset-selskapet.
25 apr

Per Bjørn Foros: Hvordan 1900-tallet formet oss – hva nå? Forestilling med bilder og kåseri.

25. april 2023    
11:30 - 13:00
Foredraget er en beretning om vår nære forhistorie, avgrenset til perioden fra mellomkrigstid fram til i dag, basert på historisk fotomateriale, avisutklipp, plakater, reklame og andre tidstypiske innslag. Dette knyttes til begrepene fast og flytende modernitet, skapt av sosiologen Zygmunt Bauman. Det faste moderne var preget av kriser, krig og gjenreisning, som krevde samhold og nøysomhet, men også politisk styring og en sterk stat. Det rådde stor tillit til kunnskap og fornuft, noe som preget skole og utdanning. Dette la samtidig grunnlaget for vekst og velstand, med tilhørende endringer i hverdag, arbeidsliv og fritid.

Powered by Events Manager