Kart utilgjengelig

Dato/tid
Date(s) - 1. november 2022
11:30 - 13:00

Kategorier


Kristi Kinsarvik har bodd lenge på Lillehammer, selv om det begynner å bli lenge siden. Her sang hun viser og jazz, ofte sammen med Jan Andresen og Kalle Giskeødegård. Og hun samlet folketoner her og ellers i Gudbrandsdalen som resulterte i Cd’en Akantus på Grappa, der hun synger viser og Mari Eggen spiller slåtter. Siden har hun laget flere forestillinger som hun også skriver musikk til, blant annet denne om Oda Krohg. Hun har mottatt kulturstipender fra Lillehammer by og Oppland fylke.

Øystein Johnsen er musiker og sjøkaptein, og deltar på Cd’en Undecided som trombonist. I denne forestillingen spiller han basstrompet med elektronikk, og har arrangert melodiene. Dessuten deltar han med både vokale og verbale innslag.

Oda Krohg var 1880-årenes bohemprinsesse, billedkunstneren som levde et fritt liv, og som ville at kjærligheten også skulle være fri. Hun kom til å leve viktige deler av sitt liv mellom Hans Jæger og Christian Krohg. Egentlig het hun Othilia Lasson og var regjeringsadvokat Lassons datter, og helt fra hun var liten, var hun klar over at hun hadde sterke slektsbånd til russisk adel.

Hun giftet seg først med Jørgen Engelhardt, men skilte seg fra ham og begynte på Christian Krohgs malerskole for kvinner. Det var slik hun ble kjent med Hans Jæger, Krohgs beste venn, som kalte henne «Den sanne Bohemprinsessen» og skrev om henne på en mye mer utleverende måte enn hun kan ha forestilt seg at han ville gjøre. Sommeren 1888 var hun Jægers kjæreste, og i «Syk kjærlighet» skrev han helt åpent om forholdet, og siden ble den forelskede Jægers historie grunnlaget for seinere biografers fortelling om Oda. Men Oda var mer enn et objekt for Jægers forelskelse.

I denne forestillingen om Oda Krohg får vi møte henne som kunstner, mor og elskende menneske. Forestillingen er først og fremst basert på andres tekster om henne, for hennes egne tekster ble brent etter hennes død. Og siden hun ikke har etterlatt seg noen dikt, synger Kristi Kinsarvik sine egne viser om hovedpersonene i den bevegelsen som ble kalt Kristianiabohemen. Flere av Oda Krohgs malerier blir vist i forestillingen.