Kart utilgjengelig

Dato/tid
Date(s) - 4. oktober 2022
11:30 - 13:00

Kategorier


Brynjulf Handgaard er lillehamring, professor emeritus ved TV-skolen på Høgskolen i Innlandet. Han har 40 år bak seg som journalist, redaktør, prosjektleder og innholdsutvikler i NRK. Han har kurset journalister, bl.a. i NRK, TV2 og Aftenposten, og medarbeidere i Riksrevisjonen, Norges Bank, Statoil og en rekke andre større organisasjoner i etikk og intervjuteknikk. Han har skrevet lærebøker i journalistikk og historiefortelling og en rekke lokalhistoriske artikler.

På møtet vil redaktøren for boka Gutteliv i Lillehammer på 1960-tallet, Brynjulf Handgaard, fortelle om prosjektet, hva som preget Lillehammerungdommers liv i åra omkring 1960 og lese noen av historiene.

35 voksne gutter forteller i boka 70 historier om hvordan det var å være gutt i Lillehammer i disse årene.  Alle historiene er jeg-historier. De fleste handler om hva gutter gjorde på fritida. Guttene levde frie liv, utenfor all voksenkontroll og før unger ble lokket til skjermer av algoritmene til Google og Facebook. Boka forteller om utforskertrang, dristighet og dumskap, men også om evne til sjølorganisering og kreativitet.  

Boka inneholder historier fra alle deler og alle sosiale lag i Lillehammer og gamle Fåberg kommune. Noen historier forteller om dramatiske eller morsomme hendelser, andre skildrer steder og miljøer, mens noen er mer sjølbiografiske og strekker seg over hele tiår.

Boka inneholder 90 illustrasjoner. Halvparten er originalillustrasjoner skapt av lokale kunstnere.

Alt innholdsarbeidet er gjort på dugnad. Ingen har fått betaling for jobben.